Goedendag!

Hi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website! Ik heb van mijn grootste passie mijn beroep kunnen maken. Een obsessie en mijn tweede liefde.

Koken met passie, dat is wat ik doe!

Mijn naam is Jeffrey Koopmans geboren op 21 februari 1994 te Amsterdam. Van jongs af aan wist ik al dat ik thuis hoor in de keuken. Ik was altijd al bezig met bakken en koken voor familie en vrienden. Iedereen moest proeven van mijn creaties. Het was dus al snel duidelijk… ik ging de koksopleiding doen.

 

Als kleine jongen ging ik naar Amsterdam naar de VMBO opleiding Brood en Banket aan de Wibautstraat. Daar maakte ik na twee jaar snel de keuze om de kant van de Horeca op te gaan. De vervolg opleiding MBO vakschool aan de DaCostastraat was dan ook zeker geen lastige keuze. Hier heb ik uiteindelijk een combi-opleiding gastheerschap en koken gevolgd (niveau 2) en mijn zelfstandig werkend kok (niveau 3). Ondanks dat ik mijn diploma’s heb behaald zal ik altijd blijven leren. Een mens is immers nooit uitgeleerd en er zijn altijd nieuwe dingen te ontdekken. Streven naar perfectie blijft altijd mijn doel.

 

Tijdens mijn opleiding heb ik in vele restaurants en bedrijven mijn kennis opgedaan. Van stages tot leerbedrijven en van vakantiekracht naar vaste weekendmedewerker in een bejaardentehuis. Dat laatste was een zeer gewaardeerd stukje werk. Hoofdelijk was je natuurlijk verantwoordelijk voor de maaltijden van bewoners maar ook voor het personeel tijdens hun pauzes. Iedere dag werd alles vers bereid en het kwam echt in die tijd niet allemaal uit een pakje.

 

Van mijn leermeesters heb ik respect gekregen voor het product waarmee wij koks werken. Het is dan ook mede dankzij hun dat ik geniet van het koken. Door die jaren heen ben ik steeds meer van het vak gaan houden. Ik heb dan ook geleerd dat alles samen moet komen. De producten, kwaliteit, smaak, sfeer, beleving… het is een proces van A tot Z wat mijn Horeca hart nog steeds laat kloppen. Door het enthousiasme van mijn leermeesters wilde ik zelf ook het vak graag overbrengen aan de nieuwe generaties en heb dan ook mijn leermeester diploma behaald.

 

Na mijn opleiding werd ik chef de partie in een nieuw concept te Amsterdam. Hier kon ik al mijn creativiteit kwijt, na een half jaar werd ik sous-chef. Samen met mijn collega’s kookte wij met uitdagende smaken, probeerde nieuwe combinaties en deden alles vanuit onze passie voor het vak en de liefde voor het product. Als sous-chef heb ik uiteindelijk ook mijn eigen creaties ontwikkeld en ben ik de loop van de tijd mijn eigen stijl gaan creëren.

 

Mijn inspiratie voor ingrediënten en recepten komen van over de hele wereld. Menig kookboek heb ik al versleten en ook door vele leveranciers heb ik mijn productkennis en smaak kunnen verbreden. Als ik mijn kookstijl zou moeten omschrijven noem ik het eigentijds met bijzondere combinaties en pure smaken. Ondanks mijn liefde voor de klassiekers ben ik altijd in voor innovatie en geef ik er dus graag mijn eigen draai aan. Koken met passie, dat is wat ik doe! Ik geloof dat uiteindelijk lekker, voedzaam en verantwoord perfect samen kunnen gaan.

 

Uiteindelijk begon het toch te kriebelen… ik koos ervoor om voor mezelf te beginnen. Een eigen restaurant, mijn eigen plek. Na de opening kregen we vele positieve reacties. Ondanks dat ik enorm druk bezig was kon ik er wel enorm van genieten. De reacties en gesprekken met de gast. Na 2,5 jaar wilde ik meer, een wat betere locatie kwa ligging… Na gesprekken met wederzijdse vrienden kwam ik dan ook op een andere locatie terecht. Weliswaar met een andere naam, maar ik kon gaan groeien. Wat een enthousiaste reacties! Goede recensies, tevreden gasten, iedere dag gaf het een kick om die blije gezichten van de gast te zien. Helaas wegens omstandigheden moest ik de deuren sluiten en stopte deze toekomst…

 

Zo gedreven dat als ik ben liet ik mijn kop niet hangen (en omdat ik niet stil kan zitten) ben ik gewoon weer opzoek gegaan naar een leuke nieuwe werkplek. Uiteindelijk sta ik nu als chef in een nieuw concept te Vreeland. Minder op de voorgrond en gewoon mijn passie en creativiteit kwijt kunnen binnen dit geweldige vak. Gewoon lekker koken en samen met mijn team streef ik er naar om gasten een geweldige dag of avond te bezorgen.

KOM GERUST EENS LANGS...