Personalia.

Naam: Jeffrey Anthony Koopmans
Geboortedatum: 21-02-1994
Geboorteplaats: Amsterdam
Nationaliteit: Nederlandse
Burgerlijke staat: Gehuwd
Rijbewijs: B

Werkervaring.

Sous-chef, Kasteel De Hooge Vuursche, Baarn

sinds september 2024

Kasteel De Hooge Vuursche ligt op een landgoed van 19 hectare tussen Hilversum en Baarn en is de plek voor een bijzondere dag. Een prachtige locatie voor  je feest of bruiloft midden in de natuur.


Chef-kok, Mevr. Daalder, Vreeland

2020 - 2024

Een culinair eetcafé volgens eigen standaard. Ongedwongen, vertrouwd en vol passie. Smakelijke klassieke en eigentijdse gerechten, lekkere wijnen en huiselijke warmte zonder poespas. “Shared dining” concept met kleine gerechten bedoeld om optimaal te genieten van diverse smaken en belevingen.

Inhoudelijke functie; 

Eindverantwoordelijke chef-kok. Dagelijks geef ik de keuken leiding, verantwoordelijk voor de inkoop en verkoop van de gerechten (technieken, samenstellingen, ontwikkelingen en calculaties), interne communicatie, aantrekken en behouden van leveranciers. Verantwoordelijk voor het dagelijks reilen en zeilen van het bedrijf en de communicatie met de medewerkers. Personeelsbeheer; maken van werkplanningen, regelen van verlof, zorg dragen voor het opleiden/inwerken van medewerkers. Draag zorg over het bewaken van het niveau en kwaliteit van de keuken en naleving van de HACCP voorschriften..


Chef de Partie/Zelfstandig werkend kok, VIDA, Laren

2019 – 2020

Een horeca concept in Spaanse sfeer. VIDA was een taperia met tapas in luxere vorm en zekere kwaliteit.

 

Inhoudelijke functie;

Verantwoordelijk voor het bedenken van gerechten en recepturen, bewaken van de kwaliteit, bestellen van goederen, voorbereidende werkzaamheden, meegeven van gerechten, schoonmaken/houden van de werkomgeving en het deels aansturen van het keukenteam.


Horeca ondernemer, Chef-kok, eigenaar

2016 – 2019

Restaurant Hedgehog – (2016) Volledig verantwoordelijk over de keuken, personeel en het behouden van ons concept. Samen met mijn partner hebben wij deze onderneming meet veel passie en liefde gedraaid. Hedgehog was een restaurant in huiselijke sfeer met een Frans/Europese georiënteerde keuken.

Restaurant Floyds – (2019) Volledig verantwoordelijk over de keuken, personeel en het behouden van ons concept. Door de kans om te groeien als ondernemer heb ik samen met mijn partner met een derde partij dit restaurant her-opent. De keuken was puur, smaakvol, eigentijds met verassende gerechten. Helaas door omstandigheden waren wij genoodzaakt om de samenwerking te beëindigen. 


Sous-chef, MeatWest, Amsterdam

2014 – 2016

Vlees/grill restaurant op niveau. Vanaf de opstart ben ik bij dit traject geweest en begonnen als chef de partie. Na iets korter dan een half jaar ben ik hier doorgegroeid als sous-chef.

 

Inhoudelijke functie;

Verantwoordelijk voor de recepturen, nieuwe creaties, inkoop, banqueting, voorbereidende werkzaamheden, meegeven van gerechten, schoonmaken/houden van de werkomgeving, aansturen (en opleiden van leerlingen) van het keukenteam samen met de chef-kok.

Werkervaring tijdens mijn opleiding.

Zelfstandig Werkend kok, niveau 3, VanDam Brasserie, Amsterdam

2013 – 2014

Binnen de VanDam familie heb ik mijn opleiding mogen afronden. Naast leerling was ik hier deels chef de partie. In een kleine keuken heb ik geleerd grote aantallen couverts mee te geven. Enorm veel geleerd op het gebied van diversiteit met betrekking op lunch en diner.


Zelfstandig Werkend kok, niveau 3, Restaurant Neva, Amsterdam

2012 – 2013

Restaurant Neva was een bijzonder ervaring. Veel kennis, vakmanschap en respect voor het product kunnen leren onder leiding van chef-kok Ricardo van Ede. Neva was een unieke ervaring op het gebied van gerechten creëren en het product te leren gebruiken van A tot Z.


Kok en gastheerschap, niveau 2, Grand Café de Jordaan, Almere-Stad

2011 – 2012

Een Grand Café met vele mogelijkheden. Binnen dit bedrijf heb ik voornamelijk geleerd snelheid te creëren en werkzaamheden te combineren. Ook was ik verantwoordelijk voor het bedenken en meegeven van gerechten. Een groot bedrijf waar vele couverts plaats konden nemen.


Kok en gastheerschap, niveau 2, Restaurant Het Veerhuys, Almere-Haven

2010 – 2011

Mijn eerste leerbedrijf, koken op niveau onder leiding van chef-kok Martin Ruisaard en het vakmanschap over gastvrijheid in alle vormen geleerd van sommelier Ferdi Dol. Een fantastische ervaring op gebied van de Franse culinaire keuken. Een klassieke style met een moderne twist

Opleidingen.

Zelfstandig Werkend kok niveau 3,

MBO ROC van Amsterdam, Amsterdam, 2012-2014 (diploma behaald)


Kok en gastheerschap niveau 2,

MBO ROC van Amsterdam, Amsterdam, 2010-2012 (diploma behaald)


Brood, banket en Horeca,

VMBO De Berkhoff, Amsterdam, 2007-2010 (diploma behaald)

Overige diploma's.

Leermeester en Praktijkbegeleider

Begeleiding van;

  • Kok niveau 2 (sinds 2016)
  • Zelfstandig werkend kok niveau 3 (sinds 2016)
  • Leidinggevende keuken niveau 4 (sinds 2023)

SVH Sociale Hygiëne

(sinds 2012)

Vaardigheden.

  • Zeer gedreven en secuur
  • Een creatieve mindset met veel passie
  • Bereid mijn ervaringen te delen, zeker als leermeester
  • Ervaring in het koken van a la carte, als zowel met grote gezelschappen
  • Communicatief zeer sterk
  • Teamplayer en sociaal; gezellig en plezierig in de omgang, kan ook heel serieus zijn op het moment dat dat moet gebeuren
  • Kan goed werken met Microsoft office (Word, Powerpoint, Excel)